-->
Selasa, 10 Oktober 2017

Daun Pegaga Goreng Aura Herba Dalam Masakan Melayu

Daun Pegaga Goreng Aura Herba Dalam Masakan Melayu - Tema resipi kali adalah masakan tradisional yang meramu berbagai daun-daunan untuk disatukan dalam masakan. Daun pegaga merupakan herba alami berbentuk melengkung bergerigi dengan rasa yang agak kelak tetapi enak. Daun pegaga biasanya dimakan mentah bersama nasi sebagai ulam-ulaman

Daun Pegaga Goreng Aura Herba Dalam Masakan Melayu
Daun pegaga memiliki faedah mampu membersihkan darah dalam badan dari toksik dan mengurangkan demam yang dialami

Daun Pegaga Goreng Aura Herba Dalam Masakan Melayu

  • Bahan-Bahan:
  • 3 biji telur
  • 1 ikat pegaga, dibersihkan
  • 1 sudu makan tepung beras
  • 1 sudu teh garam
  • Minyak masak secukupnya

Daun Pegaga Goreng Aura Herba Dalam Masakan Melayu

Cara Membuat Daun Pegaga Goreng
  1. Gaulkan telur bersama tepung dan garam
  2. Panaskan kuali
  3. Celup pegaga dalam adunan tersebut dan goreng
  4. Angkat dan toskan
  5. Sedia dihidang

Tags :